Het recept voor een verwarmend bord chili met een bijzondere boon: Reade krobben. Dit is een heerlijk kruidig gerecht en hartstikke voedzaam.
De Reade Krobben verdienen wat extra aandacht. Het is namelijk een streekproduct! Wij van Peulnatuur staan voor een lokale voedselketen. Deze bonen zijn een prachtig voorbeeld dat lokaal niet alleen beter voor het milieu is, maar ook nog eens enorm smaakvol kan zijn. In vergelijking met kidneybonen zijn de Reade Krobben iets pikanter, perfect voor dit recept dus.
Dan nu over naar dit recept voor chili sin carne. Letterlijk vertaald betekend het chili zonder vlees. Het recept is namelijk vegetarisch en als je de sour cream weglaat, is het vegan. Je kunt het zo serveren, maar het is ook lekker in combinatie met rijst of in een wrap.
Je hebt nodig
Voor 4 personen
- 400 g geweekte Reade Krobben
- 500 g tomaten passata
- 2 uien
- 3 knoflook teentjes
- 3 paprika’s
- 0,5 tl chilipoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Snufje kaneel
- Zout
- Koriander (optioneel)
Extra:
- Rijst of wraps
*De weektijd van Reade Krobben is 8 tot 12 uur. Zet ze daarom voor je gaat slapen of voor je naar het werk gaat in ruim water in de week. Voor 400 g geweekte Reade Krobben heb je ongeveer 200 g gedroogde nodig.
Zo maak je het
Spoel de geweekte bonen af en kook ze vervolgens in een pan met ruim water in zo’n 40 tot 60 minuten gaar.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Wanneer de bonen gaar zijn, giet je ze af. Doe hierna wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Zodra de ui en knoflook glazig zijn, doe je een snufje kaneel en de chili-, komijn en paprikapoeder erbij. Bak de specerijen een minuutje mee.
Doe hierna de paprika erbij en bak dit een minuut mee. Doe hierna de Reade Krobben en tomaten passata erbij. Breng de chili sin carne verder op smaak met wat zout. Serveer het gerecht met rijst of doe de chili in een wrap. Eet smakelijk!
Op zoek naar meer recepten met streekproducten? Maak dan eens deze falafel van de Dik Trom erwten. Je kunt het eindresultaat altijd delen op Instagram. Dat vinden wij geweldig!