Over PeulNatuur

Waar wij voor staan

Bij PeulNatuur hebben we een passie voor gezondheid en duurzaamheid. Daarbij willen we je laten zien wat voor prachtige lokale producten er in de streek zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende bonen en erwten zijn die gewoon in Nederland verbouwd worden? Inmiddels hebben we al vier verschillende erkende streekproducten in ons assortiment. Jou inspireren om voor gezond, duurzaam en lokaal te gaan is onze missie. Vaker voor peulvruchten kiezen is namelijk beter voor het milieu en jou. De gouden combinatie van een lage milieubelasting en goede voedingsstoffen maakt dat wij onze liefde voor peulvruchten willen overdragen naar jou!

Gezond en duurzaam

Peulvruchten zitten bomvol vezels, eiwitten en B-vitaminen en mineralen. Door de vezels ben je langer verzadigd en daarnaast draagt het bij aan een gezonde darmflora. Het is niets (niet) voor niets dat peulvruchten ook wel worden gebruikt als vleesvervanger vanwege de eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarnaast hebben peulvruchten een lage milieudruk en die van PeulNatuur al helemaal. De peulvruchten zijn namelijk gedroogd, waardoor ze lang bewaard kunnen worden. Wij geloven in het pure product, zo komt de heerlijke smaak goed tot zijn recht.

Veelzijdig en makkelijk

Alleen maar recepten voor bonensoep? Echt niet. PeulNatuur is hartstikke veelzijdig. Onze bonen en erwten geven je gerecht extra vulling en binding. Verder wordt je gerecht een stuk voedzamer! Van een rode linzen curry tot falafel, je kunt er alle kanten mee op. Alle recepten worden door Hilly van Hilicious gemaakt. Deze Friese diëtiste en foodblogger laat je zien dat je met slechts een paar ingrediënten super gemakkelijk iets lekkers op tafel kunt zetten. Daarnaast geven we je graag tips hoe je peulvruchten zo efficiënt mogelijk kunt bereiden. Wist je bijvoorbeeld dat je linzen en spliterwten niet hoeft te weken? Kijk snel eens bij de recepten voor meer!