kievitsbonen-recept

Recept: Naan brood met kievitsbonen en avocado

Kievitsbonen zijn iets zachter dan bruine bonen en als je ze opbakt, worden ze heerlijk knapperig. Dit recept met kievitsbonen is verrukkelijk.

Eigenlijk zou je alleen al kievitsbonen in een weckpot op het aanrecht kunnen zetten, want de boontjes zien er prachtig uit. Zodra je de kievitsbonen hebt bereid, gaat het vlekkerige weg en lijken ze op bruine bonen. In vergelijking met bruine bonen zijn ze milder en daarom kun je er alle kanten mee uit.

In dit recept komen de kievitsbonen geweldig tot hun recht. De combinatie van het kruidige naan brood, het romige van de avocado en het knapperige van de bonen is heerlijk. Veel beter gaat je lunch niet worden!

Je hebt nodig

Voor 2 naan broodjes

  • 100 g geweekte kievitsbonen *
  • 2 naan broodjes
  • 1 avocado
  • Handje Cherry tomaatjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zout
  • Olie

* De weektijd van kievitsbonen is zo’n 8 tot 12 uur. Week ze daarom in ruim water voor je gaat slapen of naar het werk gaat!

kievitsbonen-recept

Zo maak je het

Spoel als eerste de geweekte kievitsbonen af en kook ze zo’n 60 minuten gaar in ruim water. Ze zijn gaar als ze vanbinnen zacht zijn.

Wanneer de kievitsbonen klaar zijn, ga je verder met het recept. Giet de bonen af en snijd de Cherry tomaatjes door de helft. Bak ondertussen de naan broodjes zoals staat aangegeven op de verpakking knapperig in de oven.

Doe hierna een beetje olie in een pan en bak de kievitsbonen met komijnpoeder en zout naar smaak knapperig. Snijd vervolgens de avocado door de helft en verdeel het vruchtvlees over de 2 naan broodjes. Verdeel hierna de kievitsbonen en Cherry tomaatjes over de naan broodjes. Eet smakelijk!

Wie kun je blij maken met dit recept met kievitsbonen? Deel het vooral met diegene. Daarnaast kun je altijd een foto van het recept sturen via Instagram, dat vinden we hartstikke leuk om te zien. Als je dit recept lekker vindt, dan wordt je vast ook blij van het recept voor witte bonen in kruidige tomatensaus.