hummus-toppings

Hummus met toppings – makkelijk recept

In een paar stappen maak je gemakkelijk deze hummus met toppings. Lekker voor bij de borrel óf als gezond beleg. Met een paar ingrediënten maak je het!

In de supermarkt zijn er tientallen verschillende soorten hummus te vinden, maar zelf maken is het allerlekkerst. Wist je dat dat ook een stuk gezonder is? Er horen minimaal 60% kikkererwten in een klassieke hummus. Toch zitten er in de meeste soorten die in de supermarkt zijn te vinden maar 30% kikkererwten. Dat is slechts de helft! Gelukkig is het enorm makkelijk om zelf hummus te maken. Het is al helemaal een feestje met toppings.

Het is niet zo gek dat hummus populair is. In kikkererwten zitten namelijk veel vezels en eiwitten. Hierdoor blijf je langer verzadigd en krijg je plantaardige eiwitten binnen. Deze hummus met toppings is lekker voor bij de borrel, maar ook geweldig als beleg. Doordat je geweekte kikkererwten gebruikt, zit er een lekkere bite aan. Daarnaast kun je de smaak helemaal zelf bepalen.

hummus-toppings

Je hebt nodig:

  • 200 g geweekte kikkererwten*
  • 3 el tahin
  • 1 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Toppings:

  • Olijvenmix
  • Feta
  • Extra vierge olijfolie

* Voor dit recept gebruik je 200 g geweekte kikkererwten. Kikkererwten worden ongeveer 3x zo zwaar wanneer je ze weekt. Je hebt dus zo’n 65 g gedroogde kikkererwten nodig.

hummus-toppings

Zo maak je het:

Kook als eerste de geweekte kikkererwten in zo’n 45 minuten zacht. Giet vervolgens de kikkererwten af. Mix hierna de kikkererwten, tahin, citroensap, komijnpoeder en extra vierge olie fijn met een blender, staafmixer of keukenmachine. Wanneer de hummus niet goed wil mengen, kun je nog wat water toevoegen.

Breng vervolgens de hummus op smaak met wat zout en peper. Proef of je de smaak goed genoeg vindt. Je kunt bijvoorbeeld nog wat extra komijnpoeder toevoegen.

Snijd de olijfmix en strooi het over de hummus. Brokkel er vervolgens feta over. Maak het af met een scheutje olijfolie. Eet smakelijk!

Met wie wil je deze hummus met toppings maken? Deel het vooral met diegene! Combineer de hummus met falafel, succes gegarandeerd! Kijk ook eens op onze Instagram voor nog meer peulvruchten-inspiratie.