boerensalade-tuinbonen

Boerensalade met tuinbonen – makkelijk recept

Lekker als stevige lunch of als diner. Deze boerensalade met tuinbonen maak je in een handomdraai en het is gegarandeerd smullen. Met een paar ingrediënten maak je het!

Dat je met een paar ingrediënten al iets lekkers én voedzaams op tafel kunt toveren, bewijst deze boerensalade met tuinbonen. Het frisse van de appel gaat goed samen met het zoute van de tonijn. Daarnaast zorgen de tuinbonen voor een lekkere bite.

De naam boerensalade is ontstaan omdat de salade goed vult én omdat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Zo krijg je in een paar happen al de nodige voedingsstoffen binnen. Ideaal als lunch dus! Daarbij kun je dit ook prima eten op een warme zomeravond.

Je hebt tuinbonen nodig voor dit recept, maar je zou het ook eens met witte bonen kunnen proberen. Dat is ook een aanrader!

boerensalade-tuinbonen

Je hebt nodig:

  • 400 g geweekte tuinbonen
  • Blikje tonijn op olijfolie basis (ongeveer 200 g)
  • 100 g cherry tomaatjes
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • Handje verse basilicum
  • Zout en peper

gedroogde-tuinbonen-recept

Zo maak je het:

Kook als eerste de tuinbonen in zo’n 45 tot 60 minuten gaar. Wanneer ze zacht zijn, zijn ze klaar. Giet hierna de tuinbonen af.

Snijd vervolgens de cherry tomaatjes door de helft, de appels in blokjes en de ui in fijne stukjes. Laat de tonijn uitlekken en je kunt eventueel wat olijfolie bewaren op de salade mee op smaak te brengen.

Doe hierna de tuinbonen, tomaatjes, tonijn, appel en ui in een saladekom. Pers het sap van 1 citroen uit en meng de salade. Je kunt eventueel een beetje citroenschilrasp toevoegen voor extra smaak. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Snijd als laatste de basilicum fijn en meng het door de boerensalade met tuinbonen. Eet smakelijk!

Kijk eens op onze Instagram voor meer inspiratie. Dit recept voor erwtensoep vind je vast ook heerlijk!