Een middelgrote ovale helderwitte boon. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord–Amerika en is één van de vele variëteiten van de witte boon. De witte boon heeft niet een uitgesproken smaak en stevige textuur en past goed in stoofschotels. Ook roerbakken gaat met witte bonen prima. Het neemt de smaak aan van de ingrediënten waarmee een gerecht wordt gemaakt. Net als andere bonen is de witte boon zeer vezelrijk en een bron van B-vitaminen en mineralen.
Voedingswaarde Witte bonen
Soort | Per 100 g gedroogd | Per 100 g gekookt |
Energie | 1324 KJ (314 kcal) | 474 KJ (113 kcal) |
Vet | 2.4 g | 1 g |
Waarvan verzadigd | 0.4 g | 0.2 g |
Koolhydraten | 44.2 g | 13.4 g |
Waarvan suikers | 3.4 g | 0.6 g |
Vezels | 18.1 g | 9.9 g |
Eiwitten | 20.4 g | 7.8 g |
Zout | 2 mg | 2 mg |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.